BME TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS

TEHETSÉGEK A TEHETSÉGEKÉRT

Építész szakmai workshop középiskolásoknak

„Tervezd meg az életed!” Építész szakmai workshop középiskolásoknak_2015. november 28.

A BME Építészmérnöki Kar elsősorban olyan 11-12. évfolyamos érdeklődő diákokat várt, akik érdeklődnek az építészet iránt, s akik izgalmas, élményközpontú, kreatív és játékos feladatok segítségével szerettek volna megismerkedni az építészet sokszínűségével. Az első alkalommal meghirdetésre került Építész workshopon 60 fő vehetett részt. Kiemelt figyelmet fordítottunk a vidéki intézmények széleskörű tájékoztatására, melynek eredményeképpen Budapesten kívül 10 különböző megyéből érkeztek diákok.

A változatos programban a „Toronypárbaj” egyértelműen a résztvevők által legizgalmasabbnak ítélt feladatként aposztrofálható. A diákoknak 4 fős csapatokba szerveződve kellett megépíteni a legmagasabb, legesztétikusabb és legállékonyabb tornyot fenyőlécek és ragasztó segítségével. A tervezés során minden csapatot folyamatos oktatói konzultáció segített. Az elkészített alkotásokat a „beillesztés” módszerével a BME Központi épületében el kellett helyezni s fényképpel dokumentálni. Ezek alapján az oktatói zsűri értékelte az alkotásokat és kihirdette a győztes csapatot. A játékos feladatok mellett a Kar oktatóinak rövid prezentációi segítették a pályaválasztás előtt álló diákok orientációját.

Abba, hogy a résztvevők milyen élményekkel, tapasztalatokkal távoztak, leginkább a diákok személyes véleménye nyújt betekintést:

szuper volt, mert megtapasztalhattuk, hogy az építészetnek ugyanolyan fontos része a kreativitás, mint a fizika”

 

 

„tetszett, hogy egy kis bevezetés volt abba, milyen lehet építésznek tanulni, és magát az épületet is jobban meg tudtam ismerni”

 

 

„nagyon élveztem az egész munkafolyamatot és azt, hogy olyan kihívás elé állítottak, amiből számomra meglepően szuper munka lett”

 

 

„nagyon élveztem a feladatokat, hogy olyan emberekkel találkozhattam, akiknek hasonló az érdeklődési körük és a gondolkodásmódjuk. szívesen részt vennék még ilyen eseményen”

 

„tetszett a tanárok kisugárzása, kedvessége”

 

 

A workshop szervezői: Molnár Csaba DLA, BME ÉPK dékán,

Benkő Melinda PhD, Lassu Péter, Skaliczki Judit, Varga, Imre, Zalakovács József, Baku Eszter

 

 

tamogatok_feher_negyes.png