BME TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS

TEHETSÉGEK A TEHETSÉGEKÉRT

SZTOCZEK JÓZSEF PROGRAM

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Tehetségsegítő Tanácsa programot indít legtehetségesebb és legkiválóbb hallgatói számára. A program névadója Sztoczek József, egyetemünk első rektora.

Célunk a legtehetségesebbek megtalálása és fejlődésük támogatása. Elsősorban természetesen az egyetemünkön tanított és művelt tudományokban és szakmákban kiemelkedő hallgatókra számítunk, de törekszünk a más területeken (egyéb tudományok, művészet, sport) tehetségesek segítésére is.

Mit nyújt a Sztoczek József Program a bekerülőknek?

  • a felvettek kedvezményes, egyéni tanulmányi rend szerint haladhatnak,
  • fejlődésüket tanármentorok segítik rendszeres tanácsadással, konzultációkkal,
  • szakmai és kulturális rendezvényeket szervezünk, melyeken a különböző területeken tehetséges résztvevők megismerhetik egymást és egymás szakterületeit,
  • lehetőséget kapnak tudományos konferenciákon, versenyeken történő részvételre,
  • elnyerhetik a Sztoczek József ösztöndíjat.

A BME Tehetségsegítő Tanács évente egy alkalommal hirdet felvételt a programba, amelybe határozott időre (maximum 1 éves időtartamra), pályázat útján lehet felvételt nyerni. Az írásos jelentkezés a kitöltött adatlapból és egy legfeljebb egyoldalas motivációs levélből áll, melyhez az elért eredményekről szóló igazolások és legfeljebb két ajánlás csatolandó. Ezeket a dokumentumokat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell elküldeni.
Egyúttal a http://goo.gl/forms/sbeGVwbLLeeOC4D92 űrlap kitöltése is szükséges a pályázat benyújtásához.

A felvételről a Programtanács által felkért bizottság dönt, amely –  ha szükségesnek látja – a pályázót meghallgathatja. A programban résztvevők fejlődését a Programtanács értékeli, ennek alapján a dönt a további támogatásról.

Egyidejűleg az egyetem alap- és mesterfokozaton, osztatlan képzésben, valamint doktori képzésben tanuló nappali hallgatói összlétszámának legfeljebb 1 %-a vehet részt a programban.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. június 30.

A Programról további információk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphatók.

 

 

tamogatok_feher_negyes.png