BME TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS

TEHETSÉGEK A TEHETSÉGEKÉRT

Polimertechnika Tanszék:

„Ötlettől a polimer késztermékig”  szakmai nap

2017. február 3. (péntek), 10.00-15.00
2017. március 25. (szombat) 10.00 – 15.00

A szakmai napok keretében a diákoknak lehetősége nyílik megismerkedni, a modern műanyag feldolgozási technológiákkal (fröccsöntés, extrúzió, palackfúvás, stb.) és az azokat támogató szimulációs programokkal. Megismerkedhetnek továbbá a korszerű 3D nyomtatási technológiákkal, valamint a 3 dimenziós modell alkotás alapjaival. Ezen túlmenően betekinthetnek a különböző polimerek és polimer kompozitok szerkezetének izgalmas világába is érdekes mikroszkópi bemutatókon keresztül.
 
Szakmai nap időpontjai:
2017. február 3. (péntek), 10.00-15.00
2017. március 25. (szombat) 10.00 – 15.00
 
Szakmai nap helyszíne:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Polimertechnika Tanszék laboratóriuma (MT és T épületek)
 
Szakmai nappal kapcsolatos további információk elérhetők a honlapon, illetve a Facebook-on.  
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet.

 

2016. december 10. (szombat)

1. Laborbemutató a középiskolásoknak az additív gyártás (3D nyomtatás) megismerésére, modellezési alapok, gépkezelés elsajátítása,  saját terméktervezés és gyártás. Egy rövid előadást követően, vezetett modellkészítés következne, amely során mindenki elkészítheti az egyedi tervezésű termékének a CAD modelljét, majd pedig az le is gyárthatná. A modell mérete úgy lenne kitalálva, hogy az a rendelkezésre álló időbe beleférjen (pl. zseton, de lehet más is).

2. Hétköznapi tárgyaink az elektronmikroszkóp alatt. A diákokkal nagynagyítású elektronmikroszkópos képeket készítünk az őket körülvevő dolgokról, pl. papír, tollhegy, haj, pollen, elhalt rovarok részei stb. A kísérletek során a diákok eközben szabad beszélgetés formájában megismerkednek meg az elektronmikroszkópia alapjaival.

3. Laborbemutató a középiskolásoknak a fröccsöntés megismerésére. A LEGO gyártásának megismerése, hogyan, miből és milyen gépeken készül a játék? (Ehhez meg kell még a LEGO engedélye. Ha az nincs, akkor más terméket találunk ki.)

4. Laborbemutató a középiskolásoknak a fólia- és palackgyártás megismerésére. Extrúziós technológiákkal palackok és fóliák előállítása.

 

Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék:

2016. november 3. (csütörtök) 10:00 óra
(Ismétlés: 2017. január 20. (péntek) 10:00 óra)

"Gázturbinák és a megújuló energia otthon - betekintés a 21. század legnagyobb kihívásába"

A program keretében Józsa Viktor és Molnárné Dőry Zsófia bemutatja a Jendrassik György Hőtechnikai Laboratóriumot és a Megújuló Energia Labort.
 

 

tamogatok_feher_negyes.png